Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szabadtüdős merülés a koktélok világába

Gin és Tonik

PR kell az Ősznek is

2016. október 28. - ginestonik

Az Őszre mindenki úgy gondol mint egy szomorú hónap, a rideg és kellemetlen tél előhírnöké, mint ahogy a népszerű sorozatban gyakran felcsendül: The Winter is Coming... 

Persze az Ősz nem ennyire félelmetes. Csodás meleg színekkel telnek meg az erdők, a bormámoros szüret is ilyenkor van, később bontani lehet az újbort, lemerni milyen volt a szezon. És ha már szezon, a pergető horgászok is ilyenkor lehetnek igazan elemükbe a csukák és süllők legnagyobb bánatára. 

Természetesen jó PR nélkül nem tudjuk megszerettetni és kellemessé tenni az őszt. De egy kis fűszeres, édes körtés felüdülés talán jó irányba tolhatja el az ősz megítélését. 

Nem újkeletű a dolog, régi Jamie Oliveres jegyzeteimet kerestem elő és egy ott talált kis koktélt egyszerűsítettem le. Mint köztudott, szeretem a gin-t, igy egyértelmű volt, hogy ahhoz fogok hozzányúlni. Ki is mértem egy pohárba 50ml-t, majd a frissen vásárolt rozmaring száráról leszedegettem a kis illatos leveleket és a pohárba dobtam fürödni a ginnel. Nyugodtan magára hagyhatjuk őket úgy öt percre, nekik is kell egy kis intim együttlét. A régi kis citromfacsarón megkínoztam a hűtőben talált fél citromot. Pont elég lesz a leve, bár csak 20ml-t fogunk felhasználni a koktélhoz. Az édességről két összetevő fog gondoskodni, az egyik a friss körte lesz. Úgy 48g puha, héjától megfosztott körtét egy fakanállal jól szétnyomkodok a séker aljában, erre öntöm rá a hűtőben mindig lévő 1:1 arányú cukorszirupot. Jelen esetben 15ml-t. Hozzáöntöm a citromlevet, es egy kis szűrőn át a rozmaringos ginünket ami pont annyi rozmaringos ízt vett fel amire nekünk szükségünk van. A szokásos módon jéggel töltjük a sékert és jól összerázzuk. Ha jól dolgoztunk a fakanállal és a jéggel akkor koktélunk finom krémes állagot fog kapni, amit az előre hűtött koktélospohárba öntünk. 

Csodás a koktélunk, de valami még hiányzik. Nem, nem a villamos a képről, az tudom, hogy mindig jön. Díszítés kell rá. Ha szerencsésebb helyzetben vagy mint én (kb. a lakosság 98%-a, a szerk.) és van sütőd, akkor sütőpapírra vékonyra szelt körteszeleteket helyezel, megszórod némi porcukorral és a sütőben szépen megkaramellizálod. Ha nincs, órákon keresztül sütögetheted a palacsintasütőben folyton forgatva :D Szóval a kis karamellizált körteszeletünket a koktél tetejére helyezzük, a maradékot (ha éppen nem etted még meg mind) a koktél mellé tehetjük, kizárólag dekorációs célzattal. 

Hoppá, itt a villamos, mennem kell fotózniEgészségünkre!

img_0762.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ginestonik.blog.hu/api/trackback/id/tr6111845449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása