Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szabadtüdős merülés a koktélok világába

Gin és Tonik

Mediterrán életérzés Barcelonából

2018. május 30. - ginestonik

- Egy frissitő GinTonikot szeretnék inni! Mondja a kedves vendég. 

Mindig megkérdezem, hogy a GinToniknál milyen irányba mozduljunk el, citrusos vagy inkább a fűszeres vonalon? Egyre többen válasszák az utóbbit, sőt, sokan szeretnének túljutni a mainstream Hendrick's uborka-bors kombináción. Jó alternatíva lehet az Ophir gin a kardamomos dominanciával, vagy a spanyol BCN gin egy remek FeverTree Mediterran tonikkal. Az én személyes kedvencem és legszívesebb ajánlásom pedig a GinMare. Tökéletes frissítő egy félbevágott koktélparadicsommal és egy szál friss rozmaringgal. Remek párosítás mellé az 1724 tonik a chilei cseresznyefák árnyékából. Meglepően jó kombináció még az ital egy szelet friss vagy szárított Mangóval is. Neten szörfölve akadtam bele egy videóra, ahol egy srác tudományos alapon vizsgálgatta a gintonikhoz járó kiegészítőket és pont a GinMare-hoz a mangót találta az egyik legmegfelelőbbnek.  

img_6546.jpg

Volt egy vendégem, aki specifikusan kért tőlem egy GinMare, Mezcal és mascarpone sajtos italt. Mint kiderül Carlos kíváncsisága amiatt volt, mert ő maga is a GinMare-nak dolgozik. Mesélt kicsit a gin elkészítéséről, mikor panaszkodtam neki, hogy a weboldalon csak italreceptek vannak és medencébe ugrálós buli videok. Mondta, hogy a gin tulajdonosai szeretnék átadni a mediterrán térség életfilozófiáját, életérzését, ha már megannyi mediterrán fűszert használnak az italban, mint olívát, kakukkfüvet, bazsalikomot és rozmaringot, hogy csak párat említsek. Minden fűszerrel külön párlatot készítenek, majd ezt keveri össze egy fehér köpenyes laboráns, akinek köszönhetően a GinMare folyton azt a minőséget és ízvilágot adja, mint amit mi szeretünk benne. 

Pink Garden 

Természetesen egy gin nem marad meg csupán egy egyszerű tonikkal való felöntött long drinknek, hisz rengeteg koktél használja ki a jól variálhatóságát. Az egyik kedvenc tavaszi frissítőm a Pink Garden, ami a lágy színe mellett érvényesíti a tavaszi frissességet. Az egyik sokat használt zöldségem a retek, ami nem csak a vajaskenyeremen szerepel előszeretettel, hanem az italaimban is. Egy kisebb méretű retket összetörünk, 10ml 1:1-es cukorszirupot öntünk mellé és 20ml frissen facsart citromlevet. A GinMare kupakja tökéletes mérce, ha 50ml gint szeretnénk kimérni, mint jelen esetünkben az italhoz. Minden összetevőt jéggel jól összerázunk és egy behűtött, jéggel teli whiskey-s pohárba töltjük. Mivel 3 a magyar igazság, így 3 vékony szelet retket teszünk a tetejére díszítés gyanánt. Remekül illik a kis tengerparti barba, ahol a napszemüvegünkben ülve élvezzük a tenger felől érkező lágy sós szellőt a tapaszunkat eszegetve. 

img_9109.jpg

Dirty Night in Barcelona 

Egy klasszikus sosem megy ki a divatból, főleg, ha Barcelonában mulatjuk az időnket. Miután megnéztük a Barcelona focimeccsét, érdemes körülnézni a városba és átadnunk magunkat a helyi lányok vendégszeretetének. Valamelyik csinos menyecske biztos elő tud kapni egy üveg jó minőségű olíva bogyót, aminek a levéből 20ml-t hozzáöntünk a csipetnyi, mondjuk 10ml száraz vermutot tartalmazó GinMare martinihez. Díszítés gyanánt valamelyik parkban található rozmaringbokorról tépjünk le egy szárat, tűzdeljük meg olíva bogyóval és dobjuk az italunkba. Ne aggódj, 2-3 ilyen martini elfogyasztása után garantáltan Barcelonában marad az, ami Barcelonában történt ;) , hacsak nem voltál Live-ban az éjjel közepén az instagrammon... 

img_9380.jpg

Red Snapper 

Ajtócsapódásra ébredsz és hirtelen felébredve a bevillanó emlékképek után a pénztárcádat keresed a földön heverő nadrágod zsebébe, megnyugvással tudatosul benned, hogy minden iratod megvan. Viszont a lánynak nem emlékszel az arcára, se a nevére, bár lehet, hogy jobb is... 
A hotel bárjában Pedro hasonló állapotban fogad, mint ahogy te is érzed magad. Meggyötört arccal rápillantasz a bartenderünkre és ő már tudja mi kell neked. A shaker aljába egy adag füstös tengeri sót morzsol az ujjaival. Megfogja a bors őrlőt és bátran beleteker. 2 csepp tabasco után megáll egy pillanatra, de aztán tovább dolgozik a keze és egy harmadik is belecseppen a keverékbe. 4-5 öntésnyi Worchestershire szósz után letekeri a GinMare kupakját és színültig tölti azt. A paradicsomlé adja meg a végső lökést. Szükséged van a sok vitaminra, ami benne található. Pedro néhány ügyes throwing mozdulattal összekeveri az italt és egy előre behűtött pohárban jég nélkül szervírozza. Egy zöld zellerszárral színesíti az életmentő italt. 3 korty elfogyasztása után érzed, hogy a kapszaicin dolgozni kezd és szabadul fel az agyadban a boldogsághormon, amitől a fejfájásod enyhülni kezd. Még csak az első estéd volt Barcelonaban, 5 még előtted van, de már most imádod ezt a várost... 

img_6721.jpg

A jó hír az, hogy a RyanAir-nél akciósak a jegyek Barcelonába, de ha nem akarsz várni és teraszodon ülve szeretnéd élvezni az italokat a napfényben, akkor a WhiskyNet üzletében már ma beszerezheted magadnak, persze ha még eddig nem volt ott a polcodon ;) 

A bejegyzés trackback címe:

https://ginestonik.blog.hu/api/trackback/id/tr9914012520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása