A minap a peca végeztével, pergető partnerem a kezembe nyomott egy kopottas üvegben levő zöld löttyöt. Turbózd fel egy kis Unicum szilvával és egy remek kis ital lesz belőle.
Szeretem a zöld színű dolgokat. Balis. Gyömbér, Bazsalikom, Bodza, ez szerepel az összetevők közt, mindet imádom, így rossz nem lehet az ital. Hazaérve lemostam magamról a sikeres horgászat következtében szerzett halszagot. Friss szerzeményem a konyhaasztalra tettem és nézegettem. Felnyitottam a kis szürke laptopom és mondom utánajárok mi is ez zöld szörnyeteg.
A száraz tények, hogy az ital megszületése mögött a müncheni Loretta Bar-ban eladott hihetetlen mennyiségű Gin Basil Mule áll. Ennek egy alkoholmentes, buborékos változatát készítettek el a srácok, ami természetesen feldobható egy kis vodkával, ginnel de akar a mi kis Unicumunkkal is. Említésre kerül a kis kopottas üveg is, ami a ma olyan népszerű újrahasznosításnak az eredménye. “Say no to Plastic!”
Lássuk a medvét mondtam. Az ajánlat szerint jégre töltöttem a Balis üdítőnket és a tetejére öntöttem rá óvatosan a szilvás Unicumot. A nagykönyv szerint egy kis lime is kellett volna bele, de a gyümölcsöskosaramban csak egy összeszáradt citromot találtam, sebaj. Az így kapott koktélunk egy bazsalikommal megspékelt Budapest Mule lett. Fotózgattam egy sort, aztán végre össze is rondítottam az italt egy keverőkanállal. Igazán kellemes frissítő nyári italt kaptunk belőle. Kár, hogy ilyen későn ért ide hozzánk, elmúlt a nyár, de bízom benne, hogy igy a következő nyáron már nagyobb visszhanggal és népszerűséggel találhatjuk meg ezt a kombinációt a teraszos bárok kínálatában. De természetesen Unicum nélkül, magában is remekül fogyasztható.