A vendéglátásnak van egy olyan szegmense, hogy rendezvényezés. Minden nap új lehetőségekkel és kihívásokkal találod szembe magad. Számomra ilyen meglepetés volt, hogy az Agárdi Pálinkafőzde nagyszabású bemutatójára csöppentem, persze a rossz oldalon, a pult mögött álltam �
Pálinkák mellett azért másról szólt a mai este. A cég prezentálta egy új szegmensét, a különféle párlatokat, amik közül hármat, a Whiskyt, Rumot és a Gint mutatták be. A tulajdonosok a színpadon ismertették életútjukat és hogy kerültek olyan gondolatok a fejükbe, hogy a pálinka mellett más italokkal is kísérletezzenek. A száraz tényeket Dreghiciu Gábor dobta fel azzal, hogy mindegyik italhoz készített egy remek kis koktélt, amit a közönség kis kotólók formályában megkóstolhatott. A whisky, rum és gin koktélok mellett egy 1934-es receptet is előkapart, amihez barackpálinka volt az alap.
A kis bemutató után, a vendégeknek lehetőségük volt megkóstolni néhány long drinket a bemutatott italokból.
Whisky Highball, Dark and Stormy és Gin Tonic mellett a Dark and Stormy kajszibarack pálinkával elkészített változatát is meg lehetett ízlelni. A whisky 3 év újhordós érlelés után egy Tokaji hordóból szívja magába a végső ízjegyeket, a rumhoz használt élesztőtörzs az amerikai kontinensről került hozzájuk, a ginhez pedig próbáltak minél több hazai jellegű fűszernővényt használni, amikből talán a levendula dominál leginkább.
A közönség kihasználta a lehetőséget (és persze azt, hogy ingyen ihatott �) és kipróbálta mind a 4 italt, azonban a mentes víz mellett ahogy várható volt, a Gin Tonic kombináció volt a legkapósabb. Remek estét zártam. Kellemes emberekkel dolgoztam együtt és volt lehetőségem kipróbálni az Agárdi szüretlen almalevét és a szőlőlevét is az alkoholmentes oldalról, nyammi �
A pálinkákat kihagytam, mivel 2015. 04. 11.-ota nem iszom egy balul sikerült esküvő óta, de majd egyszer talán változni fog �
Ja! És szuper jó volt dolgozni a kötény manufaktúra kötényeiben, �nagy pacsi nekik!