Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szabadtüdős merülés a koktélok világába

Gin és Tonik

Popstrand helyett Pálinka, vagy inkább Gin?

2018. szeptember 14. - ginestonik

A vendéglátásnak van egy olyan szegmense, hogy rendezvényezés. Minden nap új lehetőségekkel és kihívásokkal találod szembe magad. Számomra ilyen meglepetés volt, hogy az Agárdi Pálinkafőzde nagyszabású bemutatójára csöppentem, persze a rossz oldalon, a pult mögött álltam  

img_5264-1.JPG

Pálinkák mellett azért másról szólt a mai este. A cég prezentálta egy új szegmensét, a különféle párlatokat, amik közül hármat, a Whiskyt, Rumot és a Gint mutatták be. A tulajdonosok a színpadon ismertették életútjukat és hogy kerültek olyan gondolatok a fejükbe, hogy a pálinka mellett más italokkal is kísérletezzenek. A száraz tényeket Dreghiciu Gábor dobta fel azzal, hogy mindegyik italhoz készített egy remek kis koktélt, amit a közönség kis kotólók formályában megkóstolhatott. A whisky, rum és gin koktélok mellett egy 1934-es receptet is előkapart, amihez barackpálinka volt az alap. 

img_5261-1.JPG

A kis bemutató után, a vendégeknek lehetőségük volt megkóstolni néhány long drinket a bemutatott italokból. 

Whisky Highball, Dark and Stormy és Gin Tonic mellett a Dark and Stormy kajszibarack pálinkával elkészített változatát is meg lehetett ízlelni. A whisky 3 év újhordós érlelés után egy Tokaji  hordóból szívja magába a végső ízjegyeket, a rumhoz használt élesztőtörzs az amerikai kontinensről került hozzájuk, a ginhez pedig próbáltak minél több hazai jellegű fűszernővényt használni, amikből talán a levendula dominál leginkább. 

img_5295-1.JPG

A közönség kihasználta a lehetőséget (és persze azt, hogy ingyen ihatott ) és kipróbálta mind a 4 italt, azonban a mentes víz mellett ahogy várható volt, a Gin Tonic kombináció volt a legkapósabb. Remek estét zártam. Kellemes emberekkel dolgoztam együtt és volt lehetőségem kipróbálni az Agárdi szüretlen almalevét és a szőlőlevét is az alkoholmentes oldalról, nyammi  
A pálinkákat kihagytam, mivel 2015. 04. 11.-ota nem iszom egy
balul sikerült esküvő óta, de majd egyszer talán változni fog  

img_5273-1.jpg

Ja! És szuper jó volt dolgozni a kötény manufaktúra kötényeiben, nagy pacsi nekik! 

A bejegyzés trackback címe:

https://ginestonik.blog.hu/api/trackback/id/tr9714240569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása