Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szabadtüdős merülés a koktélok világába

Gin és Tonik

Mecsekiné Bányász Irén egynyári kalandja Bibione-ban egy angol turistával a citrusfák árnyékában

2020. március 18. - ginestonik

Mecsekiné Bányász Irén. Milyen nő képét látod mikor meghallod ezt a nevet? Igen, nekem is egy virágos otthonkában virító konyhásnéni ugrik be, akinek a hónaljkutyája kíván jó étvágyat a menzán. A valóság ezzel szemben sokkal üdítőbb, ugyanis Irén mindössze 33 éves és nem hord otthonkát. Korán ment férjhez és 21 évesen már a 2. kis csemetét hozták össze a Komlói Bányász focicsapatának csapatkapinyával, Ferivel. Teltek múltak az évek és Irén életét már csak a gyereknevelésnek és a vasárnapi húslevesnek szentelte, amit kedves pókhasú férje a fotelből felkelve fogyasztott el egy üveg kőbányai kíséretében. Nem egy idili helyzet, ezt érezte Irén barátnője is, aki mindig is próbálta kimozdítani gyerekkori barátnőjét. Egy nyáron már az ő türelme is elfogyott, elcsalta barátnőjét egy csellel és az autóba tuszkolta. Az autó meg sem állt az adriai tenger partján fekvő Bibione-ig. Irén élvezte a számára szokatlan helyzetet. A tengerparti nyugágyban Aperol Spritzet iszogatva elevenítették fel a gyerekkori sulis történeteket, miközben a lágy tengeri szellő mellett a környékbeli gigolók tekintete is simogatta az arcát. Örömmel fogadta a bókokat és újra hatalmába kerítette az érzés, hogy ő valóban egy igazi Nő! A George Clooney kinézetű silver fox Robert vette egyedül a bátorságot, hogy odalépjen a barátnőjével az olasz életérzést kortyolgató Irénhez. A verbális kommunikáció nehézségek ellenére a nonverbális kommunikációval egészen jól megértették egymást és egész éjjel andalogtak a tengerparton, míg egy citrusligetben árválkodó padon érte őket a hajnal... 

img_9438insta.JPG

Kíváncsi vagy mi is kerül az italban, ami feleleveníti az egész történetet? Történetünk főhőse a Mecseki Itóka, amit sokan csak legendából ismernek a Puszta Koktél miatt, pedig a Zwack likőrgyár rendületlenül gyártja ezt a 33 mecseki gyógynövényből készült likőrcsodát. Az olasz életérzést nem más adja az italunkba, mint az Aperol, mindenki kedvenc nyári frissítője. Robertet és az ő hajának ezüstös csillogását a Gint testesíti meg, nálam Tanqueray volt a polcon. Az ital negyedik összetevője a citrus, még volt pár lime a gyümölcsöskosárba, így annak a leve adja meg a végső lökést Irénnek Robert karjaiba. Minden összetevő egyenlő arányban kerül bele a shakerbe, azaz 25-25ml és jéggel jó alaposan összerázva majd duplán szűrve - hogy semmi kisebb jégkristály ne kerüljön bele az italba - töltjük egy kecses koktélos pohárba. Díszítés gyanánt elég, ha egy kis illóolajat terítünk az ital tetejére olyan formában, hogy felette kicsit megnyomjuk egy lime leszedett héját. 

Igyunk egy kortyot Irénre   

A bejegyzés trackback címe:

https://ginestonik.blog.hu/api/trackback/id/tr9115532610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása