Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szabadtüdős merülés a koktélok világába

Gin és Tonik

KaranténBár - Ginkoktélok karantén idején II.

2020. május 01. - ginestonik

A múltkori összeállításomban már bedobtam 5 közismert klasszikus gines italt, most gondoltam ugorjunk kicsit a gyümölcsösebb vagy fűszeresebb vonalra. 

Imádom az olasz kaját és friss fűszereket, egyik nagy kedvencem a bazsalikom. Nagy szerencsétek van, mert korábban már írtam erről a Gin Basil Smash nevezetű italról. Csodás eredményt érhetünk el, ha kicsit feldobjuk az italt és a bazsalikom mellé uborkát, a cukorszirup helyett pedig bodzaszörpöt használunk. De a korábbi posztban említett Soutside koktélhoz is adhatunk bozdaszörpöt. A Gin Basil Smash variációnkat tölthetjük jégre, vagy akár “straight up” azaz jég nélkül egy pofás koktélos pohárba. 

img_9575webinsta.JPG

Gin Basil Smash


Van egy igazi klasszikus, Tom Collins, ami igazából egy remek kis limonádé egy kis ginnel megspékelve. Az összetevőket összeöntjük egy pohárba, hozzá adunk egy kis szódát és kész is a remek nyári frissítő, amibe egy citromkarikát is dobhatunk. Ha ugyanezt az italt összerázzuk a korábban már ismertetett módszerrel majd kitöltjük pohárba majd úgy öntjük hozzá a szódát máris egy új koktélt, Gin Fizz-t kapunk. Hát nem csodálatos? :) Sőt, ebbe a fizzbe még tojásfehérjét is tehetünk és akkor jég nélkül szervírozzuk. Ha tovább szeretnénk lépni a limonádén, itt is helyettesíteni lehet a cukorszirupot bármilyen szörppel, amit csak el tudunk képzelni! 

img_9489instainstafeed.jpg

Tom Collins

De maradhatunk az alapunknál és a Gin –Citrom- Cukor szentháromsághoz adhatunk egy kis ízes likőrt a koktélhoz. Az egyik nagy kedvencem a Bramble ahol Creme de Mure azaz szederlikőr kerül az italba. Az ital elkészítése pofon egyszerű. A 3 alap összetevőt jéggel összerázzuk a dunsztos üvegben, shakerben vagy akár a fehérjepor keverőben is és egy pohárba jégre töltjük. Feldíszíthetjük citromhéjjal, szederrel, mentával, mindegy csak jól mutasson. Aztán jön a lényeg. Egy kis kiöntőbe, vagy akár fecskendőből kitöltve hozzáadjuk a szederlikőrt. Az pedig szépen komótosan halad lehetne csodás látványt adva. Na de most már elég a szemnek, kóstoljuk is meg amit főztünk. Ugyanígy bármilyen bogyós gyümölcs likőrrel, vagy akár szörpökkel is eljátszhatjuk ezt a játékot. 

img_9502insta_1instafeed_1.jpg

Bramble 

Ha már a gyümölcsöknél járunk, nyakunkon az eper és málna szezon. Erről eszembe jutott egy másik remek ital, a Clover Club. Az alap ugyanaz, mint a bramble koktélnál, de itt beletesszük a friss málnát és akár dobhatunk hozzá egy tojásfehérjét is. A kész ital olyan mintha nagymamánk gyümölcsös sütijének a tetejét nyalogatnánk folyékony verzióban, isteni! Itt is kihagyhatod a tojásfehérjét, de nem érdemes. Persze itt is dobhatunk málna helyett epret vagy akár áfonyát is az italhoz. 

img_9527instainstafeed.jpg

Clover Club

Korábban említettem, hogy a cukrot lehet szörpökkel is helyettesíteni. Van egy klasszikus ital a Gimlet ami szörpre épül, igaz Lime szörpre. De ezt is kicserélhetjük bármire, amit a nagyinál találunk a spájzban. De ha tényleg kíváncsi vagy, elmesélhetem később, hogy is lehet remek lime cordiált azaz szörpöt készíteni. 

img_9518instainstafeed.jpg

Gimlet

A végére hagytam egy igazi hard core versenyzőt. Klasszikus filmeket nézve mindig előkerül valaki aki martinit iszik. Gin Martini is remek választás lehet, rajtad áll hogy is szeretnéd. Annyi variáció van belőle, hogy egy egész könyvet meg lehetne tölteni. Én most csak a legegyszerűbb változatot hoztam el nektek, egy klasszikus dry martinit. A dry martini lényege, hogy száraz vermut kerül a gin mellé. Általában 5:1 ( gin : vermut ) arányban szoktam összeállítani az italt ha vendégnek keverem. Ezt keverjük egy üvegedényben. Jégre töltjük az összetevőket, kiskanállal kb 30 másodpercig keverjük, majd óvatosan egy klasszikus martinis pohárba töltjük az italt úgy, hogy jég ne kerüljön a poharunkba. Ha a választott ginünk a citrusosabb jegyeket hordozza érdemes olyan citrushéjat használni hozzá, legyen az grapefruit, citrom, lime, yuzu vagy éppen narancs. 

img_9515instainstafeed.jpg

Dry Martini

Hoztam nektek még egy italt ráadásnak. Ha már ennyit ittunk lehet bajunk lesz másnap reggel. Ismerjük a mondást, kutyaharapást szőrével! Úgyhogy ha még maradt egy kis gin a palackban öntsük fel fűszeres paradicsomlével. A paradicsomlé rengeteg B6, B12 vitamint tartalmaz ami jót tesz a szervezetünknek. Érdemes egy kis Worchestershire szósszal, sóval, borssal fűszerezni valamint elmaradhatatlan összetevője a tabasco. Házi körülmények közt az erős pista vagy pirosarany is megteszi, lényeg, hogy csípjen, hisz a benne található kapszaicin elősegíti an endorfin termelést ami remek fájdalomcsillapító, a mi fejünknek pedig pont ez kell :) természetesen ide is jól jöhet a zellerszár mint kevergető eszköz, vagy akár csak egy koktélparadicsom. Ja! És ugye ennek az italnak is van neve, Red Snapper! 

img_9510insta_1instafeed.jpg

Red Snapper 

Receptek:

Gin Basil Smash 
- 50ml Gin 
- 25ml friss citromlé 
- 15ml cukorszirup 

Tom Collins 
- 50ml Gin 
- 25ml friss citromlé 
- 15ml cukorszirup  

Bramble 
- 50ml Gin 
- 25ml friss citromlé 
- 10ml cukorszirup 
- 10ml Creme de Mure 

Clover Club 
- 50ml Gin 
- 25ml friss citromlé 
- 15ml cukorszirup 
- 4-6 szem málna 

Gimlet 
- 50ml Gin 
- 25ml friss citromlé 
- 15ml Roses Lime szörp 

Dry Martini 
- 50ml Gin 
- 10ml Száraz Vermut 

Red Snapper 
- 50ml Gin 
- 125ml paradicsomlé 
- só 
- bors 
- Worchestershire szósz 
- Tabasco 

 

Remélem mindenki talált a kedvére megfelelő italt a kínálatban  

Mindenki maradjon otthon, rendeljétek házhoz a piát, a jeget és élvezzétek a teraszon a napsütést. 

A bejegyzés trackback címe:

https://ginestonik.blog.hu/api/trackback/id/tr1115615042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása