Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szabadtüdős merülés a koktélok világába

Gin és Tonik

A Negroni maradéka...

2020. október 14. - ginestonik

Szóval ott tartunk, hogy megvettünk minden összetevőt és élvezzük a Negroni koktélunkat. Azonban felmerülhet bennünk a kérdés, hogy jó-jó, iszom ezt a Negronit, de nem hiszem, hogy erre el tudom fogyasztani az egész üveg Campari-Vermut-Gin kombinációt. Most mutatok 1-2 italt amit a “megmaradt” szeszekből meg tudunk csinálni. 

Ginre korábban már hoztam italokat, az itteni korábbi bejegyzésekben olvashatsz róluk. első rész második rész

A Vermuttal mindenki találkozik a kiskocsmák polcain. Ezek már halálra vannak ítélve, hiszen hiába erősítik meg a bort némi magas százalékú alkohollal és főszerekkel, érdemes azért hűtőben tárolni, hogy lassítsuk az oxidációt az üvegben. Szóval van egy üveg vörös vermutunk a Negroni után, fogyaszthatjuk akár magában is. 
 
Jégre töltve remek kis ital, ha dobunk mellé egy kis szelet friss narancsot, vagy csak narancshéjat. Igazán egyszerű ital, amit nagyanyáink ittak a teraszon, természetesen Éva vermutot használva. Sokunk a vermutot a Martini márkával kapcsolják össze, nem hiába, hisz az egyik legtöbbet reklámozott s leginkább elterjedt vermut. A kellemes édeskés ízét szeretik az emberek és sokszor okoz megdöbbenést amikor valaki nagy lendülettel odalép a bárhoz és egy martinit rendel, én meg visszakézből teszem fel a kérdéseket, hogy vodka vagy gin? Oliva vagy citrom? Látszik a megilletődöttség az arcán, majd zavartan benyögi, hogy egy sima martinit. Ilyenkor dobok mentőövet, hogy martini koktélt a koktélos pohárba vagy martini vermutot kis pohárban jéggel és citrommal vagy naranccsal. Így a delikvens sem érzi magát annyira analfabétának. 

Ha már itt a kis anekdotám közepette szóba került a Martini márka, ők próbálnak ötletet adni az alacsony alkoholtartalmú italokhoz, mint a Vermut Tonik, ami valóban kellemes frissítő lehet. Ha úgy vesszük, ez egy ízesebb változata a frissítő Vermut Szódának, ami a vermut megszületésétől velünk van.  

Vagy akár különféle gyümölcsleveket is adhatunk hozzá. A nemrég nyílt Pink Pony Clubban pl frissen préselt almalével szolgálják fel. Kíváncsi vagy milyen is lehet? Isteni! De ha nem hiszed, nézzél be hozzájuk. Csütörtöktől várnak jobbnál jobb zéró waste koktélokkal. 

Amúgy sajnálom, hogy nálunk még nem olyan nagy a kínálata s nem olyan népszerű, mint a mediterrán régióban. Pedig egykoron Magyarországon is népszerű volt az ürmösbor. Most a fejedhez kapsz, hogy a fekete üröm mérgező, mit keres egy italban? Most akkor meg fogok halni 3 Negroni után? Persze nem fekete hanem fehér üröm az egyik fő fűszere a vermutoknak. De a fekete üröm sem olyan mérgező, hamarabb kapnál alkoholmérgezést, mint az üröm végezne veled. 

Na a rémisztő gondolatok helyett fókuszáljunk az italokra. Van Vermutunk jégen, vermut tonik, vermut szóda, vermut almalé és most egy kicsit ízesebb alkoholt adunk hozzá, hogy másik klasszikust kapjunk. 

 3015eebc-d07e-4e77-9fe0-232280632f04.JPG
Milano-Torino

Klasszikus Milano-Torino ami igazából a Negroni alapja. Milánóból a Campari jön a poharunkba, Torinóból meg a Vermut érkezik. Egykoron olyan népszerű volt, hogy a bárokban szinte csak ezt szolgálták fel Lombardia szerte. Az elkészítése rendkívül egyszerű, csupán ugyanannyi mennyiségű édes vermutot és Camparit rakunk a keverőpoharunkba és jéggel jól elkeverjük és egy mutatós pohárba töltjük. 

 

Akkor most elhagyhatjuk a vermutot és a Camparit vesszük kezelésbe. Követve a korábbi gyakorlatot ezt is fogyaszthatjuk akárcsak magában egy szelet naranccsal. De ha nem szeretnénk ilyen töményen fogyasztani, szintén szódával lazíthatunk az italon. Olaszországban nagyon népszerű, palackozva is lehet kapni minden sarki közértben. 

img_0198insta.JPG
Campari Narancs

Egy igazi klasszikus, ami követi a gyümölcsleves vonalat az nem más, mint a Campari Narancs. Tökéletes akár reggeli mellé is, ha nagyon tűz a nap az adriai tengeri villánk teraszán. Nekem csak a Hajós utca jutott elfogyasztani, de nem is bánom, mert remek frissítő ital. Egy feles Campari és kb 3x annyi narancslé. Ha elsőnek jeget teszünk bele, majd a Camparit s a végén a narancslevet óvatosan öntöm rá, nagyon jól néz ki a vöröslő alja a pohárnak, ami vékony átmenetbe megy át a narancsba, akárcsak egy naplemente. De a Tequila Sunrise koktélt máskor említem meg. 

Természetesen minden koktélt fogyasszunk felelőséggel ;)

Élvezzétek a napsütést :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://ginestonik.blog.hu/api/trackback/id/tr4516237778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása