Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szabadtüdős merülés a koktélok világába

Gin és Tonik

Házibarkács koktélozás

2017. január 19. - ginestonik

Talán még nem említettem semmit sem arról, hogy mi tevő legyél akkor mikor a barátaidnál egy házibuliban rögtönöződ kell egy koktélt vagy éppen minden eszközöd a munkahelyeden van, de az esti randidnál be akarsz vágódni otthon.  
Ilyenkor kell alkalmaznod minden olyan dolgot, amit találsz a konyhában. 

img_0845.jpg

Mondanám azt, hogy nincs szükséged semmi fancy shakerre, mert egy üres csemegeuborkás üvegből meg is van a szükséges rázópoharad. Nyugodtan beletölthetted az összetevőket és összerázhatod jó sok jéggel, persze mielőtt l kimostad az üveget. Vagy ha keverni kell a koktélt, egy leveseskanál tökéletesen megoldja a feladatot. 

Apropó. A jég. Most, hogy igencsak hűvös van kint, egy dobozba vizet engedsz és kint hagyod az udvaron, akkor remekül megfagy és lesz jeged, persze lefedve, hogy az utca pora ne szennyezze be. Vagy egyszerűbb, ha a mélyhűtőbe vizet teszel egy IKEA-s ételtároló dobozba es szepen megfagy a nagyi levese mellett másnapra. Egy kis gyeséggel es persze óvatossággal egy ssel nagyobb darabokra lehet bontani, ami kivalóan megfelel a koktél készítéshez, illetve akar a pohárban is l mutat egy nagy darab faragott g, ami tovább tart hidegen, kevésbé oldódik, így tovább élvezheted az általad készített kiváló italt. 
De ha nem akarsz ennyire mélyen belemenni, akkor egy sima jégtálcát helyezel be és a kis jégkockákkal szórakozol amik kb. 1 koktél elkészítésére elegendőek, vagy a benzinkúton is vehetsz egy zsák jeget, ami elég egy bemelegítős koktélpartira. 

Nos, elméletben van jegünk, gyakorlatban van egy dunsztosüvegünk. 

Koktéloknál ugye vannak a követhetetlen mértékegységű összetevők. Igazából ami fontos, azok az arányok. Nem igényel főiskolai matematikai előképzettséget, hogy kikövetkeztessük miből mennyi kell, de a pontos shez előkereshetjük anyu egyik mérőedényét, amivel a mezespuszedlihez méri ki az alapanyagokat a vasárnap sütögetéskor 
Vagy használhatunk célszerűbb eszközt is. Mivel minden háztartásban akad jó pálinka, ezért egy felespohár is lapul a szekrényben 
Vegyük példának az én Honeymoon in Budapest koktélomat. Az alapja 40ml Amaretto, amit most egy színültig töltött felespohár fog jelenteni. A másik összetevő Unicum Szilva, amiből szintén egy felespohárnyi kerül az italba. A további két alapanyagból 20ml kell, ami jelen esetünkben a feles pohár felét jelenti. Így 20ml mézszirup kerül bele és 20ml citromlé. 

A citromlé facsarásához sem kell a bárokban gyakorta látott citrusfacsaró, vagy más, TeleShop-ból rendelhető szerkezet. Egy fél citrus kifacsarásához tökéletesen megfelel, egy a szekrényben 40 éve lévő lengyelpiacos műanyag citromfacsaró. 

A mézszirup elkészítéséhez pedig csak összekeverünk egy felespohárnyi mézet ugyanennyi langyos vizzel.

Tehát minden összetevőnket beletettük a befőttes üvegbe és jól össze is ráztuk a házi készítésű jegünkkel 

A kész koktélunkat le is szűrhetjük, mikor a pohárba töltjük. Használhatunk egy szintén lengyelpiacos (vagy manapság már nai) műanyag teaszűrőt, hogy a keletkezett kisebb jégdarabok és a citromlé finom rostjai ne okozzanak törést az italunk élvezésében. De ez már tényleg csak egy apró és elhagyható részlet.

img_0850.jpg

Anyu legszebb kristálypoharáiban csodásan mutat a kis házibarkács koktélunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://ginestonik.blog.hu/api/trackback/id/tr912138315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása