Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szabadtüdős merülés a koktélok világába

Gin és Tonik

Lady Hibiszkusz

2016. október 07. - ginestonik

Örülök neki, hogy végre jött néhány visszajelzés a bloggal kapcsolatban. Szakmabeliektől "azt kaptam meg", hogy a blogon eddig megjelent koktélok mind egyszerűek, semmi különleges nincs bennük. 

Ebben teljesen igazuk van! Mint ahogy a blogon elrejtve látható, hogy pont a laikusoknak, a konyhában ténykedni szerető embereknek szánom az írásaimat, akik otthon, néhány összetevőből koktélt tudnak csinálni és ezzel fel tudnak dobni egy partit vagy a hétköznapjaikat. 

img_9682.jpgKészül a hibiszkusz tea

A most bemutatott koktél is ilyen lesz. Ismét egy sziruppal fogjuk feldobni az eddig is igen kedvelt Gin és citromlé kombinációt. Most szaraz Hibiszkusz virágból készítettem egy erős teát. A virágot fűszer vagy gyógynövény boltokban be lehet szerezni, hisz rengeteg jó tulajdonsággal bír. A teát nem forralom fel teljesen, csupán 60-70 fokra és hagyom ázni egy 5 percet és csak utána adok hozza annyi cukrot, amennyi a víz mennyisége. Cukorral elkevert erős teát hagyom lehűlni szobahőmérsékletre és csak azután szűröm le egy kis üvegbe. Így egy 1:1 arányú cukorszirupot kapok, amit a hűtőben tárolva 2 hétig nyugodtan használhatok. 

Szóval a koktél, amiért az oldalra tévedtél, 40ml ginből, 20ml frissen facsart citromléből, egy kis darab érett körtéből és 20ml Hibiszkusz szirupból áll. A körtét egy nyomófával összetörjük a séker alján, majd hozzáöntünk minden más összetevőt és jó sok jéggel jól összerázzuk mindaddig, míg a séker oldala nem lesz fagyos. Ebben az esetben biztos lehetünk abban, hogy az italunk megfelelően lehűlt. Egy szűrő segítségével az előre lehűtött koktélospohárba öntjük az italunkat. A tetejére meg szórok némi száraz virágot, ami nem csak a látványt dobja fel, hanem finom illata az orrunkat is stimulálja, ezálltal teljesebb lesz a koktél fogyasztás közbeni élményünk. 

img_9941.jpg

Remélem lesz aki otthon elkészíti ezt a koktélt magának és barátainak :)  

A bejegyzés trackback címe:

https://ginestonik.blog.hu/api/trackback/id/tr3111777313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása