Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szabadtüdős merülés a koktélok világába

Gin és Tonik

The Art of Italicus

2018. szeptember 25. - ginestonik

Madam und herren: Muzik, muzik, muzik...  Hát, jó estét kívánnék akkor mindenkinek, Ezen a jó hangulatú klubdélutánon... mint ahogy a Bëlga is énekli, remek kis délutánon vagyunk túl, ugyanis a Farm Gastrobarban került megrendezésre a Bottle life jóvoltából nemrég az országba került Italicus első koktélversenye. Az Art of Italicus névre keresztelt verseny hivatott kicsit megmozgatni a bártenderek fantáziáját, hogy kicsit artisztikusabbá tegyék koktéljaikat. Volt, aki inspirációját mutatta meg képeken vagy alátét formájában, az egyetlen hölgy induló remek víztiszta jeget és virágszirmokat használt koktélja képi világának színesítésére. Vagy volt, aki elkészítette a koktél csoki változatát is és használta a prezentációhoz! Kilenc magyar bártender mérettette meg magát határainkon innen és túl, képviselve a bárjaikat. 

img_6052.jpgNagy Orsi itala

De mi is ez az ital, ami ebben a csicsás, olykor gyógyszeresüvegre, olykor római kori oszlopra emlékeztető türkiz színben pompázó üvegben rejlik. 2016-ot írtunk, mikor Giuseppe Gallo a Savoy hotelben bemutatta az Italicust, ami egy régen elveszett italkategóriát, a Rosolio-t hivatott életre kelteni. A 15. századtól létező, nevéből sejthető rózsaszirmokat tartalmazó aperitivo ital kategóriát, a Vermutok és bitterek térhódítása száműzte vissza a sötét középkor homályába és teljesen feledésbe is merült. Giuseppe 12 évnyi kutatómunka során, egy 1850-es évekből származó, javarészt a bergamot ízjegyben domináló receptre bukkant, amit hosszas kísérletezések után, 2016 óta a nagyközönség is megkóstolhat. A rózsaszirmok és a bergamot mellett levendulát, római kamillát, Európában honos citromfüvet és tárnicsot is tartalmaz az ital, amik összeérve, komplex, édeskés ízzé állnak egybe. 

img_6053.jpgA zsűri érdeklődve figyel

A megmérettetés résztvevői megmutatták, hogy az Italicus Spritzen kívül milyen más, bonyolúlt vagy éppen egyszerű italokat lehet kihozni ennek az édeskés likőrnek a felhasználásával. A kellemes hangulatú, olykor családiasnak tűnő rendezvényen - lévén ez a bárszakma igen kicsi, és mindenki jól ismeri egymást - remek italokat és prezentációkat láthattunk. Azonban a közönség helyett a szakmai zsűri, Kocsis Lilla, Dez O’Conell és Schök Norbi vitatta meg kinek a kezébe kerüljön az aranyszínűre fújt Italicusos üveg. 

img_6051.jpgAz első helyezettnek járó aranyszínű Italicusos üveg és a hangosítás vezérlése

 

A harmadik helyen Pólyik Gergő végzett, a Good Spirit Bar bartendere sajátos humorával és remek előadásmódjával keverte a pinkes színű italát. A mindenkinek járó oklevél mellett Morafcsik Péter egy remek kis shakert is a kezébe nyomott gratulációja után.

img_6054.jpgGergőt a 3. helyre repítette a grapefruit peel

Második helyezett Trömböczky Zoárd, aki a Brody Studios-t képviselve vehette át a  Koktélbolt által felajánlott shakert.

img_6055.jpgZoárd csavar ...

Az első helyezett teljesen megérdemelte. Remek előadásmódján túl bevonta a zsűrit is, koktélját egy igazi festménnyel színesítette egyenesen Mexikóból, amihez az utolsó simításokat maguk a bírálók tették meg a poharaikkal és az aljára cseppentett festékkel. Az ital is remekül sikerült, mar az első korty után látszott az arcokon, hogy minden a helyén van itt. A jutalma szintén egy shaker, oklevél, a hőn áhított aranyszínű Italicus és a Barside work line alá tartozó Kötény Manufaktúra által készített csodás kötény.

img_6056.jpgThe final touch...

Ja, és egy névvel még adós vagyok, Haraszti Ferenc, aki a Bécsben nagy sikerrel üzemelő Mr. Mendezből varázsolt hangulatot.

4516731712_img_9371.jpgAz este embere, Haraszti Ferenc

A bejegyzés trackback címe:

https://ginestonik.blog.hu/api/trackback/id/tr2714262095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása