Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szabadtüdős merülés a koktélok világába

Gin és Tonik

KaranténBár Vodkával II.

2020. április 25. - ginestonik

A mértékletes koktélfogyasztás ajánlatos home office és más otthoni közegben is. Igaz jó, hogy nem kell hazatalálni és a kulccsal babrálni a zárban, felverve az egész szomszédságot :D  
Azért maradjunk a mértéknél és egyesével igyuk a finom kis nedüket. 
Múltkor már ajánlottam 5 remek kis italt, amit szinte bárhol elő lehet kapni. Most nézzünk meg 5 másikat. 

Sokunknak nehezére esik felkeni reggel, így első dolguk egyből a kávéfőző. Anno öregapáinkat, meg a deci pálinka ébresztette fel mielőtt kimentek a határba. Szerintem a kettőt kombinálhatjuk is, ha  a pálinkát felcseréljük vodkára. A frissen főzött espresszóhoz töltjük a vodkát, és ha akad otthon akkor egy kis kávélikőrt még rádobhatunk. Csinálhatunk otthon is saját magunk kávélikőrt. Én szeretek még egy csipetnyi cukrot is beletenni, nem tehetek róla, hogy édesszájú vagyok :)  Jól összerázzuk jéggel a reggeli fehérjeturmixos keverőben, majd egy pofás pohárba töltve kiülhetünk a teraszra meginni a reggeli Espresso Martini:)  
 
img_9435insta.jpg

Espresso martini

 Ha már kávés, és van otthon kávé likőrünk, vagy csináltunk magunknak rosszabb időkre ( mármint korábban és a mostani időkre :) ) akkor azzal készíthetünk egy Black Russian italt. Ide sem kell nagy magic, csak belerakunk némi jeget egy vizespohárba, egy egészséges adag vodkát, hozzá kb. fele annyi kávélikőrt. Kiskanállal vagy 30 másodpercig, kavargatjuk, hogy jól összeérjenek az ízek és hogy lehűtsük a kedélyeinket. Kész is miután 3 kávébabszemet raktunk rá, hogy jobban nézzen ki. 

 img_9444insta.jpg

Black Russian 

Őszinte leszek veletek, néha nagyon lusta tudok lenni, mint A nagy Lebowski. Ezért a következő ital ugyanaz lesz, mint az előző, azzal a különbséggél, hogy most a tetejére úsztatunk egy kis tejszint. Így kapjuk a híres neves White Russian koktélt. Ha szeretnénk venni a boltban, mindenképpen habtejszínt vegyünk, ezt lehet jól felrázni és krémes habot készíteni belőle. Egy kisebb befőttesüvegbe rakjuk bele a tejszint, csavarjuk rá a kupakot és lendületesen jó 10-15 másodpercig rázzuk. A csodás állagú tejszínünket pedig óvatosan öntsük az előzőleg elkevert Black Russian tetejére. Csodás módon rajta marad. A kávés kiskanállal össze is keverhetjük, ha kigyönyörködtük magunkat a művünkben. Egészségünkre :) 
 
img_9451insta.jpg

White Russian

Egy egyszerű klasszikussal még adós vagyok. Ez pedig a Vodka Martini. Úgye, ez is gines italnak készült, aztán a vodka térhódításával nagy népszerűségre tett szert. Vannak különféle változatai, mint a Dirty ahol olíva bogyó levét rakjuk az italba, vagy a 50:50 ahol a vodka száraz vermutot arányát jelöli. Lehet kérni olíva bogyóval, vagy citrus twisttel, azaz olyan citrushéjat raknak bele, amit szeretnél. 
Én szeretem az olíva bogyós változatot a vodkából. Néha dirty, néha hagyományos száraz változatban. 
Szóval vegyük elő a jó öreg befőttesüveget, töltsük fel jéggel, adjunk hozzá egy kevés száraz vermutot, ez ad egy kis változatosságot a vodkának. Száraz martininél a jeget elkeverjük a vermuttal majd kiöntjük a lefolyóba. Micsoda? Igen, van amikor a vermutot csak ízesítésre használjuk. Ha wet, azaz nedves martinit szeretnénk, maradhat benne a vermut. Szóval van egy üvegünk benne a vermuttal átjárt jéggel, most jöhet a szokásos egészséges adag vodka, amire most rálöttyintünk egykicsit. A kiskanalunkkal elkevergetjük jó 30 másodpercig, majd óvatosan a jeget bent tartva, egy kis kehelypohárba töltjük. Fogunk egy fogpiszkálót, vagy hosszabb gyufának letörjük a fejét, vagy kisebb hústűt használva vagy régi műanyag kardocskát és olíva bogyót tűzünk rá. Én hármat szoktam feltűzni, mert 3 a magyar igazság. 
 
img_9275insta.jpg

Dry Martini 

A végére hagytam a szokásos másnapos ébredést. Mindenki tudja, hogy reggeli fejfájásra legjobb, ha stimuláljuk az agy endorfinképződését mint fájdalomcsillapító, amire a kapszaicin kiválóan alkalmas. És hogy a megfelel mennyiségű B6, B12 vitaminról gondoskodjunk, paradicsomlevet is ihatunk. Ehhez a paradicsomléhez csöppenthetünk egy kis citromlevet, így a C vitamint is kipipáltuk. A kapszaicint az italba valami pikáns dologgal, tabasco szósz vagy erős pistával vihetjük be. Érdemes sót vagy zellersóval ízesítenünk a paradicsomlevet. Ha nem elég ízes, segítségül hívhatunk egy kis worchestershire szószt, valamint a kutyaharapást szőrével elvet követve vodkával dúsítjuk az italt. Igen, ha szemfüles vagy nem lehet megvezetni, máris kaptunk egy remek Bloody Mary koktélt. Érdemes mindent egy pohárban összekeverni némi jéggel és egy másik pohárban szervírozni jég nélkül. Borzasztóan nem szeretem, amikor élvezném az ízeket, de hamar felvizesedik az ital. Díszítés gyanánt egy klasszikus zellerszár, vagy akár egy citromkarika is megteszi, vagy olíva bogyó, vagy mini burger, vagy grillcsirke vagy... 
 
img_9350insta.jpg 

Bloody Mary 

Receptek: 

Espresso Martini 
- 50ml Vodka 
- 25ml kávélikőr 
- 1 espresso 
- 10ml cukorszirup 

Black Russian 
- 50ml Vodka 
- 25ml kávélikőr 
 
White Russian 
- 50ml Vodka 
- 25ml kávélikőr 
- 25ml habtejszín 
 
Dry Martini 
- 60ml Vodka 
- 15ml száraz vermut 

Bloody Mary 
- 50ml Vodka 
- worchestershire szósz 
- só/zellersó 
- bors 
- Tabasco/erős pista 
- 125ml paradicsomlé 
- 10ml citromlé 

 
Szóval ennyi mára, remélem találtál kedvedre valót.  
Aztán csak óvatosan :)   

A bejegyzés trackback címe:

https://ginestonik.blog.hu/api/trackback/id/tr5115637656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása