Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szabadtüdős merülés a koktélok világába

Gin és Tonik

KaranténBár - Negroni és ahogy otthon készíted

2020. május 11. - ginestonik

A karantén egy remek ürügy lehet, hogy visszaköltözz a szüleidhez, de akad olyan dolog, amiben nem szabadna kompromisszumot kötnöd, ez pedig a remek italok utáni elhivatottság.  

Az ember, ha igazán férfias italt szeretne, felkeresi a google nevű barátunkát és megkérdezi a véleményét. Meglepően sok találat jelöli meg a Negroni nevezetű italt, vajon valóban igazuk van? Korábban már jártam a várost más-más negronivariációk után, most azonban bemutatnám a kedvencemet és hogyan készítem el én otthon, minden profi felszerelés nélkül. Fontos, hogy a Negronihoz olyan gint válasszunk, ami a citrusos vonalat követi. Ebbe sokkal jobban beleilleszkedik a másik két összetevő is. Az én választásom a Bulldog London Dry gin volt. Önmagában gintonikként is kiváló, ekkor egy szelet grapefruit, mégjobban kihozza a gin rejtett tartalékait. A Negroni remek aperitívó ital, és honnan máshonnan származhatna, mint Olaszországból. Tehát az olasz életérzést tökéletesen átadja ( és nem abból a szempontból, hogy mindenki a Mamánál húzza meg magát a kisszobában  ) nekünk ez a keserédes ital.  


Koktélunk másik főszereplője a kármin piros Campari. Ha jártál már Milánóban, biztos láttad a kígyózó sorokat a Camparino nevezetű hely előtt, amit még Gaspare Campari nyitott az 1800-as évek második felében. A jellegzetes szín a kaktuszokon élősködő bíbortetvek adták, aztán a cég úgy döntött, hogy felhagy ezzel a módszerrel és más forrás után néznek, hogy megkapja az ital az ikonikus színét. Harmadik összetevőnk nem is lehetne olaszabb. A mediterrán térségekre jellemző alkohollal erősített fűszerezett bor, azaz a Vermut. Gyerekkorunkból rémlik a házhalakra pingált hatalmas Éva Vermut feliratok és képek, vagy a Szomszédokban megjelenve a bisztó polcain. Édes vörös vermutot használjunk, az én választásom a közértekben elérhető magasságban és árban lévő Cinzano Vermut volt. Fontos, hogy kibontás után a hűtőben tároljuk további felhasználásig, mert amúgy megpimpósodik, ezért sem javaslom vermutot kérni azon a helyen, ahol a polcon állnak kibontva, porosodva. 

Na rakjuk össze az italt! Nem kell más hozzá csak egy befőttesüveg, egy hosszabb kanál, vagy akár a fakanál nyele és némi jég a fagyasztóból. Használhatunk kockajeget, vagy a fagyisdobozt vízzel megtöltve bent hagyjuk egy napra, majd szépen letörünk belőle darabokat felhasználásra. 3 összetevő egyenlő arányban kerül az üvegünkbe, ennek kimérésére remek szolgálatot tesz bármilyen felespohár. Nem kell megijedni, nem kell féldecit tölteni az italba minden egyes alkoholos összetevőből. Elég ha mértékletesek vagyunk és a felespohárnak csak a feléig töltjük az összetevőket. Vagy! Gondolhatunk a szomszédra is és dupla adagok kettéosztva átnyújthatjuk a küszöb felett és a lépcsőházban koccinthattok virtuálisan. Még kell egy narancs, hogy vizuálisan is kész legyen majd az italunk. 

img_9665insta.jpg

Nos, ha meg van minden összetevőnk, elkezdhetjük az italunkat összerakni. Fogjuk a jól kimosott befőttesüveget, feltöltjük jól jéggel, majd az összetevőket beleöntjük. Egy kis Bulldog Gin, egy kis Campari, egy kis Cinzano Rosso. A hosszú nyelű kanállal vagy a fakanál nyelével jó fél percig kevergetjük. Ez megfelelően lehűti az italt és kicsit meg is olvasztja a jeget, ami felvizezi az italunkat. Na már hallom is a felhorkanásokat, felvizezni az italt? Az ördög küldött talán? Nyugalom, nem úgy fogjuk felvizezni, mint a legendákban a sört a fesztiválokon, csak egy kicsi olvadékvíz, ami segít lágyabbá, így sokkal élvezhetőbbé varázsolni az italt.  

Fogjunk egy elegánsabb vizespoharat, töltsük meg jó sok jéggel, hiszen itt a nyár a nyakunkon. A befőttesüveg tetejét lágyan ráhelyezzük az üvegre és kiöntjük a poharunkba, visszatartva a fedővel a jeget. Az italunk csodás színekben pompázik, már csak egy narancshéjat kell rátennünk díszítés gyanánt. Türelmetlenek megelégedhetnek egy szelet naranccsal, gurmék hámozóval szelhetnek a csíkot a héjból, finoman újjuk közé fogva megnyomhatják az ital felett, ekkor az illóolajok kilövelnek a héjból és kellemes aromával terítik be az italunkat. Az átszellemült pillanat után ők is belehelyezhetik az italba ezt a héjszeletet.  

Most már nincs más hátra, mint a napfényben hátradőlve, a teraszon élvezni az ízeket és becsukott szemünkkel képzeljük azt, hogy az olasz tengerparton süttetjük a hasunkat. 

img_9484instainstafeed.jpg

Egészségünkre! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ginestonik.blog.hu/api/trackback/id/tr8515660836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása