Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szabadtüdős merülés a koktélok világába

Gin és Tonik

Nemzeti Gintonik

2017. március 15. - ginestonik

1848 Március 15. Petőfi és barátai egy kör Unicummal indították a napot a Pilvax kávéházban. A többi pedig már történelem. Gondolkodtam én is, milyen nemzetünkre jellemzővel rukkoljak elő a forradalom és szabadságharcra emlékezve. Valami pálinkás legyen? Netán Unicummal keverjek valami hazait? Szeretem a színeket. Szeretem a Nemzeti Lobogó színeit.  

shakerem aljába egy koktélparadicsomot teszek. Egy törőfával szétnyomkodom és 50ml gint mérek rá. Az ablakban mindig van egy cserépben friss bazsalikom. Sokat főzők olaszos ételeket, aminek egyik fő fűszere a bazsalikom. Szeretem frissen. Tenyerembe fogom a letépett friss leveleket és tapsolok egyet. Kicsit megtorom a leveleket a tapssal, mint a mojito készítésnél a mentát. Egy Collins-os pohár aljába beleteszem őket, majd a pohár méretéhez faragott jeget teszek bele. A paradicsomos gint leszűm a szokásos keletnémet műanyag teaszűrőmmel párszor, míg nem maradnak benne a paradicsom húsának apró darabkái. Egy kicsiny savanyítás sem árthat a koktélunknak. A kezem ügyébe most egy darab citrom került. Ebből kézzel úgy 5ml-t facsarok ki, nem szeretném nagyon citrusos irányba elvinni az italt. A pohárba öntöm a paradicsomos gint és a citromlevet majd felöntöm tonikkal. Félbevágok egy koktélparadicsomot és a tetejére helyezem.  

img_4209.jpg

Csodálatos látni ahogy nemzeti színeink megjelennek egy pohár frissítő nedűben aminek kortyolása teljesen a szabadság érzetét adja nekünk. A reggeli csodás napfényben bele is merülök a fogyasztásában, majd hirtelen tudatosul bennem, hogy a szabadság érzete csupán illúzió, mennem kell dolgozni, mert egy vendéglátósnak nincsenek ünnepnapjai...

A bejegyzés trackback címe:

https://ginestonik.blog.hu/api/trackback/id/tr612339361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása