Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szabadtüdős merülés a koktélok világába

Gin és Tonik

Honeymoon in Budapest

2016. szeptember 16. - ginestonik

Elcsattan a hitvesi csók. Fabio és Angela hatalmas mosollyal az arcukon lépnek ki az Udine városi házasságkötő teremből és egyből bepattannak a friss férj apjától örökölt, kis ütött kopott Fiat 500 kocsijába. Mivel nem nagyon bővelkednek pénzzel, így a közeli Budapestre és Magyarországra tervezték az egy hetes nászutat. Maguk mögött hagyták a zöldellő citrusfákat és egy gráci vendégéjszaka után a méhkasokkal telitűzdelt dombokon át végre Budapestre érkeztek. A szokásos turistáskodás közepette betértek a Zwack Múzeumba is ahol mindketten megismerkedtek az Unicummal. Fabio emlékezett, hogy valamikor öregapja konyhájában már látta ezt a karakteres gömböt a szekrény tetején, de csak most volt alkalma megkóstolni. Angelának a lágyabb, szilvával felélénkített változat nyerte el a tetszését.

Az esti vacsora után jól esik néhány koktél, így be is térnek egy népszerű helyre. A bőség zavarában Fabio hirtelen felindulásból két Amaretto Sour-t kér, de az újdonsült feleség gyakorolni kezdi a főnök szerepét és rendre inti urát. Inkább valami hazait inna, valamit a ma kóstolt Unicum Szilvából. A bártender csak nagyot mosolyog és kérdi, miért ne vegyíthetnénk a kettőt. Angelát jóleső, de kíváncsi érzés fogja el és érdeklődve közelebb hajol, hogy lássa mit ügyködik a bártender.

A shakerbe 40ml Amaretto kerül, ezt követi 30ml Unicum Szilva. Friss citromléből 20ml jut a mixbe, és végezetül magyar akácmézből készült 1:1-es mézszirupból 15ml. A bártender sok jéggel alaposan összerázza, ügyelve arra, hogy a folyadék szépen körbe-körbe járjon a shakerbe a megfelelő izvilág elérésének érdekében. Angela kapja az első kört. Elegáns kis koktélospohárba érkezik meg az ital, aminek utolsó mozzanataként a koktél felett összenyomott citromhéjból kirobbanó illóolajok az ital tetejére érkeznek. Az olasz hölgy kostól és elégedetten biccent a fejével.

img_7351.jpg

A pár azóta is boldogan él és minden évfordulón felemlegetik a mézeshetet, amit Budapesten töltöttek. Természetesen egy Honeymoon in Budapest kíséretében.

Aki nem hiszi, járjon utána. :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ginestonik.blog.hu/api/trackback/id/tr911713197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása