Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szabadtüdős merülés a koktélok világába

Gin és Tonik

Sabrage

2016. szeptember 19. - ginestonik

 

Mi is ez a francia szó? Egy nagyarcú módszer arra, hogyan is nyissunk ki egy üveg pezsgőt a lányok elött és késztessük őket bepisilésre az örömtől. Természetesen én is erre használom. 

Az eredete Napóleonig nyúlik vissza, ahol a könnyű lovasság ikonikus fegyverét, a szabját használták arra, hogy lefejezzék az üveget (franciaknál amúgy is nagy hagyománya van a fejlevételnek...) valamilyen ünneplés megkoronázásaként. 

A módszer lényege, hogy az üveg csupasz nyakán, egy lehetőleg kemény tárggyal végig haladva az üveg gallérját megütve, szépen leválik az üveg teteje. Nem, nem a dugót lőjük ki belőle. Szabályosan letörik az üveg szája, benne a dugóval.

img_4314.jpg

 

Az üveg két félből van összeállítva. Ha megfogsz akár egy Piroska szörpös üveget is, láthatod, hogy egy-egy csík fut végig mindkét oldalon. Ha majd jól lehűlt a pezsgőd, ennek a csíknak a mentén kell a kést végig húzni és megütni az üveg gallérját. Igyekezni kell hogy a kés és az üveg nyaka 90 fokos szöget zárjon be. El kell távolítani minden csomagolást az üveg nyakáról és a dugót védő kis rácsot feljebb kell drótozniNormális esetben a rács az üveg szájának alját fogja, pont azt a részt ahol nekünk meg kellene ütnünk a gallért, de ha ott hagyjuk a drótot az tompítani fogja és nem tudjuk letörni az üveg tetejét. Én szeretem még egy kicsit hűteni az üveg nyakát. Fejjel lefelé beleállítom egy nagyobb kancsóba vagy borhűtőbe amibe jeget és vizet teszek. 

Van még egy fontos összetevője a mutatványunknak, ez pedig a nyomás. A pezsgősüvegben uralkodó nyomás segíti leginkább azt, hogy képesek legyünk lerepíteni az üveg száját. Itt felhívnám a figyelmet arra, hogy semmiképp se irányítsuk az üveget embertársunk felé. Érdemes  ezt a szabadban végezni és lehetőleg ne a szomszéd ablaka irányába, ez nem fogja segíteni az amúgy sem túl baráti viszonyt. 

Persze a katarzis élményét lehet fokozni azzal, hogy a szabja vagy kés helyett más eszközt használunk a kinyitáshoz. Én személy szerint az üvegpoharat szeretem, de lehet próbálkozni iPhone-val, kulccsal és még számtalan mással, elég csak a sabrage szót beírnunk a YouTube-ra. 

Itt egy videó arról, én hogy nyitom ki. (bocsánat a szar álló videóért :)) 

A bejegyzés trackback címe:

https://ginestonik.blog.hu/api/trackback/id/tr8611722657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása